Zbliżają się Święta. Oto kilka prostych porad, które mogą się przydać.

1.        Ryba nie rozpada się jeśli panierujemy ja mieszanka 2\3 maki pszennej i 1\3 maki ziemniaczanej

2.       Podczas smażenia ryba nie będzie pachnieć intensywnie i pozostanie chrupiąca, jeśli do panierki dodamy tartego parmezanu.

3.       Rybę szybko rozmrozisz zanurzając ja w gazowanej wodzie.

4.       Miękkie pomidory  łatwiej pokroimy wkładając je na 20 min do bardzo zimnej wody.

5.       Przesoloną zupę dla odzyskania smaku dodaj białko z jajka, a kiedy się zetnie usuń delikatnie łyżeczką.

6.       Zbyt suchą upieczoną rybę polej obficie roztopionym masłem z dodatkiem dużej ilości ziół.

7.       Naleśniki będą puszyste, jeżeli przed smażeniem włożymy ciasto na 30 minut do lodówki.