Sześć białek ubić na twardo z jedna szklanka cukru, dodać jedno opakowanie cukru waniliowego.
Powoli dodawać sześć żółtek oraz trzy łyżki koniaku.

A następnie dodać:

* Pół łyżeczki rozpuszczalnej kawy

* Sto gram wiórek kokosowych

* Sto gram zmielonych migdałów lub orzechów

* Sto gram zmielonej gorzkiej czekolady.

Piec od 0,5 do 1 godziny w temperaturze 170 stopni w okrągłej 26 cm tortownicy.

Trochę ozdobić i polać polewą :

* 0,5 szklanki ciepłej wody

* 1 łyżeczka cukru

* 0,5 łyżeczki rozpuszczalnej kawy

Na górze położyć ubitą słodka śmietanę z 2 łyżeczkami cukru i 0,5 łyżeczki rozpuszczalnej kawy.

SMACZNEGO.

Napiszcie czy się udało. Babcia Ancia